free html web templates
Mobirise

Küldjön fotót szerettéről,
hogy mások is lássák,
nincsenek egyedül!


Leendő nézőink segítségét kérjük!

Azért kérjük a Facebook közösségünket, a weboldalra látogatókat, az összes ismerőst és ismeretlen, hogy küldjön egy fotót arról a barátról, rokonról, szerettéről, aki demens betegségben szenved, vagy szenvedett, hogy a film nézői is láthassák, valóban nincsenek egyedül. 

Azt szeretnénk, ha a film fényképekkel kezdődne, először egy, majd kettő, végül tíz, száz, ezer, tízezer...


Fotóját e-mailben fogadjuk az alábbi címen:
foto@alzheimerfilm.com

FONTOS! A fotó küldője elismeri, hogy a fotón szereplő tud a fotó küldéséről, vagy ha már olyan stádiumú a betegsége, akkor mint felelős gondozója küldi, és minden lehetéges későbbi jogi felelősséget vállalja.*

A beteg, vagy néhai beteg régebbi, életerős, egészséges fotóját küldje el nekünk, mert a fotókon nem a betegséget szeretnénk megmutatni.

Az e-mailben nem kérünk semmilyen adatot, sem nevet, dátumot, lakhelyet, sőt, arra vonatkozó információt sem kell megadnia, hogy az illető mióta beteg, vagy netán mikor halálozott el. 


* Ez azért fontos számunkra, mert - bár nem hinnénk, hogy lenne ilyen, de - ha valaki egy nem beteg ismerőséről küld képet, aki később joggal felháborodik ezen, a jogi következményeit az e-mail küldője vállalja.

Mobirise

A fotós kérésünkre több felháborodás érkezett, amire szeretnénk reagálni, megelőzve az alaptalan gondolatokat.
Teljesen megdöbbenve olvasom pár kommentelő rágalmazó és becsmérlő írásait. Pár dolgot szeretnék tisztába tenni, mert úgy tapasztalom, nem egyértelmű.

Ez egy dokumentumfilm egy betegségről, amiben - bármilyen meglepő - betegek is szerepelnek. Láttak Önök már dokumentumfilmet szereplők nélkül?

Ez a film egy nagyon nehéz témáról szól, amihez bármilyen érzékletesen nyúl az ember, nem tud 100%-ig diszkrét maradni, hiszen akkor 50 percnyi fekete képet kapnának narrációval. Sajnos igen, meg kell mutatnunk a betegséget minden oldalról. Szerencsére sokan szerepelnek a filmben, sokan látták át a lényegét, miszerint készüljön egy film, ami másoknak segítséget ad. Feldolgozásban, gondozásban, lehetőségekben, mindabban, amitől azt érzik, nincsenek egyedül.  

Az, hogy mi, én, a filmkészítő szeretnék segítséget adni, azt a saját eszközeimmel teszem: a kamerával. Önök meg azzal, hogy hajlandóak elmesélni történetüket, megmutatni mit és hogyan csinálnak és csináltak. Ez a film emberi része, tele emberi történetekkel, arcokkal.

A film elején tiszteletből szeretnénk egy animációt, amely megmutatja arcokkal, hogy bizony ez a betegség sajnos bárkire, bármikor lesújthat. Szeretnénk tisztelegni a betegségben szenvedők előtt, legyen az beteg, vagy hozzátartozó. Ezért kérjük a fotókat. Ha Önök ezen felháborodnak, tegyék, de ne ócsároljanak minket, akik segíteni akarnak.

A másik legfontosabb dolog a rágalom. Több helyen hangsúlyoztam, hogy ez a film saját pénzből készül. Nincs szponzora, nincs benne egy fillér állami pályázat vagy hasonló. Öt éve készítem. A múlt héten saját pénzből 4700 kilométert autóztam azért, hogy Önöknek megmutathassam a francia állapotokat. Dr. Menyhárt Miklós volt az az orvos, aki idejét, üzemanyagát, autóját, kapcsolatait felhasználva olyan helyekre juttatott el – és ezáltal tudunk Önöknek megmutatni –, amire még senki sem vette ebben az országban a fáradtságot, a pénzt és időt. Én a pénzkereső munkám, családom, gyermekeim elől veszem el az időt, hogy Önöknek segíthessek. Ennek tudatában ócsároljon és nevezzen pénzsóvárnak bárki. Szeretnék még eljutni 1 hónapon belül Anglia keleti részére és Hollandiába a film kapcsán, de már nincs rá pénzem. Ha megadom a számlaszámom, vajon hány ember fog segíteni, hogy segíteni tudjak?
Arra reagálva, hogy fogalmam sincs, mivel jár ez a bategség, sajnos azt tudom írni, hogy a betegséget teljes mértékben megértem. Nyakig benne vagyok, annyi információm van róla összegyűjtve, amit szerintem kevesen tudnak. Ráadásul nagyon is van személyes érintettségem, így mindegyik oldalról tudom, hogy mit beszélek. Tudom, milyen az, amikor a jelen politikával szembe kell állni, és kijelenteni, hogy ez a helyzet, ami épp van, az nem jó. Ezt a háborút még majd meg kell vívnom, de legalább Önökkel ne kelljen. Ha nem segítenek, legalább ne hátráltassanak! Ne legyünk már ennyire tipikus magyarok, a szó rossz értelmében.  

Tisztelettel és köszönettel a film készítője:
Kollár István


EZREK, TÍZEZREK FOTÓIT VÁRJUK!
Küldési határidő: 2019. október 30.