online web builder
Mobirise

FILMVETÍTÉS ÉS TV-MŰSOR

Kedves Érdeklődők!

A film jelenleg forgalmazót, tévépartnert keres. Ez azt jelenti, hogy a zárt körű sajtó- és filmpremieren kívül publikus bemutatásra még nem kerül sor. 

Amint sikerül valamely tévétársasággal megegyeznünk a vetítést illetően,  azt ezen az oldalon azonnal közzétesszük.

Ezen kívül - addig is - saját szervezésű vetítéseket tervezünk az ország különböző pontjain, de ezekre csak 2020. február végétől van lehetőség. Az időpontok, helyszínek tekintetében szintén ezen az oldalon fogunk tájékoztatást adni.

VÉLEMÉNYEK A FILMRŐL

"Köszönöm, hogy elkészült és láthattam a filmet! Olyan volt, mint a kaledioszkóp, amit ha forgatunk, mindig más formában állnak össze az üvegcserepek. Ezek a mintázatok a hazai, többnyire sötét ellátási helyzetre mutattak. A szakmai becslések szerint a Magyarországon élő 200-250000 fő érintetteknek csak 8-10%-a jut hozzá a szociális szolgáltatásokhoz, 90 % érintettet, vagy gondozó hozzátartozó lát el, vagy egyedül él és ellátatlanul él, amíg meg nem hal. Ezen a helyzeten csakis az állam, a civil szféra és a nonprofit kezdeményezések tudnak változtatni, de együttműködve, nem csak egyes, szűk, egymástól elszigetelt kezdeményezésekkel, a meglévő szűkös forrásokhoz való egyenlőtlen hozzájutással. Szeretném azt hinni, hogy a film hatására (is) lesz változás az attitüdökben, az állami szerepvállalásban, a szociális szolgálatok, különösen a demens embereket is fogadó nappali ellátások férőhelybővítésében és a társadalmi hozzáállás és összefogás erejében, hogy mindezt a változást képes legyen megkövetelni."

DR. SOMORJAI ILDIKÓ | SZOCIOLÓGUS, EGYETEMI OKTATÓ

"Kedves, István! Köszönöm/köszönjük!  Úgy gondolom, arra az önzetlen elhivatottságra, amivel ezt a filmet készítetted, nincs elég köszönő szó... Nem kavics, sokkal inkább kő az, amit eldobtál. Ma nagyot csobbant, és nagyon bízom benne, a hullámok az óceánig fognak elérni!"

VÉGH MÁRTA | KURATÓRIUMI TAG, MAGYAR ALZHEIMER ALAPÍTVÁNY

"István, bedobtad azt a bizonyos követ, remélem vízbe esik és minél több fülbe, agyba, emlékezetbe szöget ver az a tény, hogy az egész társadalmunkat veszélyezteti a kór, amit Alzheimernek hívnak!  Köszönöm, megrendítő volt, amiket meséltél, amiket tapasztaltál. Gratulálok a filmhez, egy csoda lett!"

SIMON ROBERTA | ÚJSÁGÍRÓ

"Megnéztük tegnap. Köszönet a lehetőségért. A filmet pedig nem lehet eléggé megköszönni. Minden tiszteletem érte. Nagyon mélyen megérintett, feltépte a begyógyultnak vélt sebeket... azt hittem, túl vagyunk rajta, de ezen nem lehet csak úgy “túllenni”."

RIGÓNÉ SZABÓ KLÁRA | HOZZÁTARTOZÓ

"A film hatása továbbra is rabul ejt. Valóban rendkívüli az az arányérzék, amivel ezt a furcsa kórt bemutatta. Hatalmas munka, elhivatottság, megszállottság, ügyszeretet, társadalmi felelősségvállalás helyettünk és másokért!! Köszönjük! "

DR. SÜTŐ TERÉZ | IDŐSEK EURÓPAI HÁZA ALAPÍTVÁNY ELNÖKE

"Kollár István filmje elképesztően megható lett, olyan film, ami után csak ülsz meredten magad előtt, potyogó könnyekkel és próbálod magadban helyre rakni a képkockákat. Ez a film egyszerre szól magáról a betegségről, a szeretetről és a toleranciáról."

RUZSOVICS DORINA | FOTÓRIPORTER, HOZZÁTARTOZÓ
Mobirise