Mobirise

A film készítői

Az Alzheimer című dokumentumfilmet a KiMG Media Group készíti, akik 25 éve vannak jelen a filmek világában. Videoklipek, interjúk, dokumentumfilmek, kis- és nagyjátékfilmek szerepelnek referenciájukban.
A KiMG Media Group dokumentumfilmsorozata a Blackground nevet viseli. Ennek keretében készül az Alzheimer c. dokumentumfilm is.
A Blackground egy olyan dokumentumfilm-sorozat, ami olyan embereket, helyzeteket mutat be, amik példaként szolgálnak előttünk. Akiket tényleg érdemes megismerni...
Mobirise

Kollár István vagyok, a KiMG Media Group nevű médiavállalkozás alapítója, vezetője. Mindig vonzott az érdekes téma, az emberek bemutatása, az interjúk és riportok készítése. Talán éppen ezért lettem alapvetően szerkesztő-riporter, ezért volt önálló rádióműsorom több csatornán is.

Most saját utamat járom, és olyan embereket szeretnék bemutatni Önöknek, akiket érdemes is megismerni. Követendő példaként szolgálnak tetteik, helytállásuk, sorsuk miatt. Szeretném, ha rámutathatnék arra az életben legfontosabb tényre, hogy nem biztos, hogy a mi saját gondjaink a legnagyobbak, vagy hogy értékeljük azt, amink van, amíg az megvan.

Nem feltétlen szomorú történetek ezek. Nem csak valami vagy valaki elvesztése által mutatható meg az, hogy értékeljük a saját javainkat. Lehet ezt máshogy is. A lényeg: az általam bemutatott emberek, sorsok nem ismertek, ők nem celebek. Nem célom, hogy a múltjukkal foglalkozzunk, nem cél az sem, hogy előre megítéljük őket valami más ok miatt. Az ő hátterük üres. Angol szóviccel élve fekete, üres hátterűek. Ezért a név: Blackground.

Mindig is érdekelt, foglalkoztatott az a gondolat, hogy egy baleset, vagy betegség következtében hová tűnik egy emberből az értelem, a személyiség. A halál gondolatakor talán a legijesztőbb az, hogy félünk elveszíteni az éntudatunkat, az énképünket. Az Alzheimer azon gyilkos kórok közé tartozik, aminek a megfejtése még az emberiség előtt áll, és pontosan az éntudatunkat veszítjük el. Mindazt, amitől azok vagyunk, akik. 

Ezt kutatni, ilyen példákat látni, ennek kezeléséhez erőt adni egy olyan fontos feladat, ami arra késztetett, hogy elkészítsem önöknek ezt a filmet. Úgy gondolom, hogy minden embernek látni kell, ha érintett, ha nem. Ez mindenkinek szól, hogy lássuk, mennyi mindent veszíthetünk. Ha már elveszítettük, akkor kihez, hogyan és mivel fordulhatunk, hogyan élhetjük túl egy alzheimeres mellett és után a hétköznapokat.


Az Alzheimer című filmemet pontosan 5 éve szervezem. Készült már évekkel ezelőtt is interjú a filmhez, de most érett meg olyan szintre a mondanivaló, a szereplők száma és szerepe arra, hogy tökéletes legyen és elkészülhessen. 

Az Alzheimer egy fel nem adott küzdelem története. Mária története, amin keresztül bemutatjuk a betegség kialakulását, folyamatát, a lehetséges diagnosztikát, kezeléseket idehaza és külföldön neves szakemberek segítségével. Megismerhetjük a lehetőségeket, és felkészülhetünk az előttünk álló feladatokra. 

A filmnek egy nagyon fontos üzenete van azoknak, akik érintettek ezen betegségben: nincsenek egyedül!

A KiMG Media Group és a Blackground

850

INTERJÚ ÉS RIPORT

Híres színészekkel, professzorokkal, ismert és kevésbé ismert emberekkel készített beszélgetések a világ minden tájáról.

900

IMAGE FILM

Céges bemutatkozó kisfilmek, hosszabb gyártástechnológiát bemutató filmek, oktató- és eseményösszefoglaló videók.

29

29 ÉVNYI TAPASZTALAT

1994 óta aktív jelenlét a filmes szektorban, a médiában, a reklámiparban és az újságírásban.

10

KIS- ÉS NAGYJÁTÉKFILM

Hivatalos magyar filmkészítőként vagyunk jelen a piacon idehaza és külföldön is (EU és USA).

Drag & Drop Website Builder